0
Opublikowano 13 marca 2012 w Portal komputerowy » Oprogramowanie » Internet » Wyłącz rozłączanie z internetem podczas wylogowania (zmiany konta)
 
 

Wyłącz rozłączanie z internetem podczas wylogowania (zmiany konta)



Gdy łączysz się z Internetem poprzez Dial-Up (połączenie modemowe, GPRS) i przełączasz użytkownika, twoje aktywne połączenie zostaje przerwane i musisz łączyć się ponownie. Aby uniknąć tego rodzaju kłopotów zalecana instalacja najnowszego Service Pack lub modyfikacja rejestru.

  1. Uruchom Edytor rejestru.
  2. Przejdź do klucza [HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/Winlogon].
  3. Utwórz tam wartość ciągu o nazwie „KeepRasConnections”.
  4. Kliknij dwukrotnie na nowo utworzoną wartość i wpisz 1.
  5. Uruchom ponownie komputer.

bez rozłączenia podczas zmiany konta użytkownika,KeepRasConnections

Spis treści: Wyłącz rozłączanie z internetem podczas wylogowania (zmiany konta)

[Głosów:2    Średnia:3/5]

makensis
 
Od 2006 roku Redaktor Naczelny oraz Administrator Tweaks.pl Autor dwóch książek o systemach operacyjnych, szeregu publikacji i porad odnośnie użytkowania komputera. Absolwent Wydziału Elektroniki. Z zamiłowania informatyk, pozycjoner i podróżnik.